Projekat na regulaciji otpadnih voda biće završen do kraja 2017. godine

0

Gradnja postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu predstavlja jedan od investiciono najznačajnijih projekata, ne samo u Kruševcu, već i šire. Vrednost mu je 23.846.000 evra, od čega samo postrojenje košta 14.895.487 evra, potvrdjeno je u sredu na sastanku predstavnika nemačke razvojne banke KfW i konsultantske kuće „Gauf“ sa gradonačelnikom Kruševca Dragim Nestorovićem i predstavnicima lokalne samouprave,

Kolektorsku i kanalizacionu mrežu čini 18 glavnih projekata, od kojih se u prvoj grupi realizuje 7. Za njih je završen tenderski postupak i izabran izvođač radova – konzorcijum “Telekomunikacija“ i kompanija „SADE“. Izvođači su uvedeni u posao i radovi se izvode po dinamičkom planu.

U drugoj grupi sadržano je 11 projekata za 4 seoska naselja sa kompletnim primarnim i sekundarnim vodovima za naseljena mesta: Modrica, Veliko Golovode, Lipovac, Pakašnica. Njihova realizacija predviđena je za ovu i narednu godinu.

Postrojenje za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda gradiće se na površini od 6,1 hektara. Evaluacija finansijskih ponuda je završena 21. januara ove godine. Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova se očekuje do kraja meseca , početak radova se planira za jun, a završetak do kraja 2017.godine.

Realizacijom ove investicije, Kruševac će biti svrstan u red najmodernijih evropskih gradova u oblasti regulacije , odnosno prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda. Finansiraće je Vlada Srbije u iznosu od 95 odsto kroz kredit Nemačke razvojne banke, a ostatak JKP „Vodovod“ Kruševac.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime