Prokupačka Ćićkova škola – Najbolja škola Srbije!

0

Prestižno republičko priznanje „Najbolja škola Srbije“ pripalo Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“, nakon predstavljanja na trećem festivalu „Riznica talenata“, koji organizuje Učiteljsko društvo iz Niša. Ćićkovci su se u finalu predstavili delom predstave „Pop Ćira i pop Spira“ u režiji nastavnice Milke Tošić, mentor nastavnica Dragana Vojinović i spletom igara iz Gruže, mentor učiteljica Slavica Čikarić.

Vodeći se temom festivala „Prijateljstvo – put do sreće“, Ćićkovci su oduševili žiri i sve ostale učesnike. Pravo učešća na festivalu imali su učenici osnovnih škola iz Republike Srbije, a takmičenje je sprovedeno u pet kategorija: literarnoj, likovnoj, dramskoj, muzičkoj i plesnoj.

Festival odlikuje jedinstvena završnica koja je takmičarskog karaktera i u okviru koje  se, ove godine za najprestižniju nagradu, „Najbolja škola Srbije“, pored Ćićkove borilo još pet škola – iz Beograda, Niša, Knjaževca i Kosovske Kamenice.

– Naši učenici su na finalnoj večeri bili ubedljivo najbolji i dobili su najviše ocene žirija. Ipak, do prestižne plakete dolazi se malo težim putem, odnosno nije dovoljno biti najbolji samo u finalnoj večeri, već se mora biti najbolji u ukupnom plasmanu. Kada je žiri izbodovao uspeh u svim kategorijama Festivala i uspeh bodova na finalnoj večeri naša škola je osvojila prvo mesto i plaketu „Najbolja škola“ – kaže direktorka škole Vesna Todorović.

Na festival je pristiglo 5 500 radova i učestvovalo je 170 škola  iz čitave Srbije, u svim kategorijama.Svi mentori su  dobili zahvalnice za učešće na ovom  festivalu,  za posebno angažovanje i trud uložen u stvaralački rad dece. Kao znak zahvalnosti, Ćićkovci su organizatorima i članovima žirija darivali proizvode  Đačke zadruge „Đerv“ i tako još jednom pokazali da je ova škola prava „riznica talenata“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime