Prokupačka “Irma” dizala crep sa krovova i obarala drveće po gradu

12

Neverovatno nevreme koje je zahvatilo grad pre sat vremena je utihnulo, a o šteti može samo da se sluti. Na društvenim mrežama se javljaju uznemireni građani – oluja je za dvadesetak minuta preplašila Prokupčane, dizala crep sa krovova i obarala drveće. 

Aktivni na terenu, prokupački vatrogasci izvlačili su automobile zarobljene pod stablima drveća, a zvanično nema podataka o povređenima. Veliki broj sugrađana u vreme oluje zadesio se u Gradskoj apoteci, iznad čijeg ulaza je visio lim i pretio svakog trenutka da se otkači.

– Nevreme je učinilo svoje, drvo je palo na moj auto, a nisam videla da li je neko slikao lim koji je visio nad ulaznim vratima apoteke i mogao da ugrozi i nečiji život. Apoteka je bila puna uplašenih ljudi i mogu posvedočiti da smo ljudima govorili da ne ulaze niti da izlaze. Javno hoću da pohvalim prvo pomoćnicu direktora Anu Radojević, koja je odmah došla po našem pozivu zbog ugroženosti građana, a posebnu zahvalnost za trud i požrtvovanje Vatrogasnoj jedinici Prokuplje, koja je morala da interveniše na mnogim mestima, a ipak su uspeli da oslobode dva automobila i da otklone lim koji je ugrožavao živote građana. – podelila je na svom fejsbuk nalogu apotekarica Dragica Petrović.

Nezapamćeno nevreme mnogi su prozvali “Irma”, po uraganu aktuelnom u Americi. Trenutno je stanje u gradu mirno, a građani zbunjeni i u šoku. O šteti će možda moći više da se kaže sutra.

12 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime