Prokupačka pesnikinja najmlađa na Svetosavskom maratonu u Paraćinu

0

Petnaestogodišnja Milena Perić, pesnikinja iz Prokuplja, oduševila je sve svoje kolege po peru u Paraćinu. Ona je bila najmlađa učesnica na Svetosavskom pesničkom maratonu, koji tradicionalno organizuju Književni klub „Mirko Banjević“ i Kulturni centar Paraćin.

Ova manifestacija godinama okuplja pesnike iz Srbije i regiona na Savindan, a Književno društvo „Rade Drainac“ se redovno odaziva pozivu. Ove godine od topličkih pesnika u maratonu su učestvovali Saša Milovanović, Goran Antanasković, Miloš Stojiljković i Milena Perić.

– Svetosavski pesnički maraton je tradicija koja vredi i kojoj se svi vraćamo. Pesnicima u Srbiji on označava početak godine, jer se najpre okupimo u Paraćinu, a onda i mi budemo domaćini na Sretenjskim književnim susretima, kaže  Saša Milovanović, urednik kulturnog programa u Domu kulture.

Milena Perić, članica Književne omladine Prokuplja, posebno je zapažena na maratonu, i zbog svojih godina, i zbog zrelog pesničkog izraza.

–Nisam znala da ću biti najmlađa. Svi su me prihvatili kao sebi jednaku.  Oduševilo me je koliko inspiracije i pozitivne stvaralačke energije može biti na jednom mestu. Za mene je ovo izuzetno iskustvo, kaže Milena.

Pored novosklopljenih prijateljstava, Milena kaže da je u Prokuplje donela najvrednije suvenire iz Paraćina – knjige svojih kolega.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime