Prokupačke gimnastičarke zablistale!

0

Prokupačke gimnastičarke Lena Stefanović, Anđela Milčev, Sena Milovanović i Jana Jović ekipno su osvojile  treće mesto u prvom kolu Pionirske lige regiona jugoistočne Srbije za devojčice gimnastičarke.

Na ovom takmičenju nastupilo je puno gimnastičarki iz Pirota, Kruševca, Niša, Zaječara, Negotina, Knjaževca. Što se tiče pojedinačnog plasmana gimnastičarke iz Prokuplja nisu uspele da osvoje prva tri mesta.

Lena Stefanović  je oduševljena svojim plasmanom i plasmanom tima.

– Iznenadila sam se kad su nas prozvali na pobedničkom postolju. Trener je verovao u nas i govorio nam stalno da nema potrebe za tremom. Još uvek ne verujem da smo treće mesto, rekla je Lena.

Istog dana održano je takmičenje i u trećoj selekciji na kome je nastupila još jedna Prokupčanka Dunja Dramićanin. Dunja je uspela da u višeboju osvoji drugo mesto i time osvoji srebrnu medalju.

Pored velikog zadovoljstva i ponosa na svoje gimnastičarke, trener Milan Mladenović sa ovog takmičenja donosi i jedno  priznanje, i to za izuzetan doprinos u razvoju sportske gimnastike u regionu.

– Ne mogu da kažem da sam zadovoljan jer bi to bilo skromno i zbog toga ću reći da sam prezadovoljan rezultatima s obzirom da se radi o jednom veoma kompleksnom programu takmičenja.Biti treći na ovako jakom takmičenju i to iza Niša i Kruševca koji imaju mnogo bolje uslove za rad je odličan rezultat. Nisam očekivao da ću uspeti da decu spremim ovako složene vežbe, ali devojčice su mi mnogo pomogle u tome svojim  zalaganjem i ostvarili smo zajednički cilj.Pohvalio bih sve takmičarke u drugoj selekciji, a posebno Lenu Stefanović  koja je briljirala na gredi i Dunju Dramićanin iz treće selekcije koja je na pozajmici u Nišu.Radi se o jednom veoma vrednom detetu koje radnim danima trenira u Prokuplju a vikendom u Nišu.Dunji je klub dao zeleno svetlo da nastupa za GK Niš zbog njenog daljeg napretka i boljih uslova, rekao je trener Predrag Mladenović.

Sledeće nedelje gimnastičarke iz Prokuplja takmičiće se na Vidovdanskom turniru u Kruševcu koji se organizuje pod pokroviteljstvom Gimnastičkog Saveza Srbije i na kome će učestvovati gimnastičarke iz cele Srbije.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime