Prokupačke osnovne škole dobile sportsku opremu

3

Osnovne škole u Prokuplju dobile su danas sportsku opremu preko Službe za sport, a kao dar Opštine Prokuplje. Cilj ove akcije je da se stanje sportske opreme po školama u Prokuplju znatno popravi i olakša rad profesorima fizičkog vaspitanja i đacima.

– Želja nam je bila da damo podstrek deci u osnovnim školama da se bave sportom, da na sportskim borilištima širom zemlje pobeđuju i predstavljaju svoj grad u najlepšem svetlu. Ono što nam je vrlo važno je da se što više dece uključi u sport jer nisu samo klubovi sport već su to pre svega školski sport i deca. Trudićemo se da svu opremu i rekvizite koji su neophodni školama obezbedimo u narednom periodu, rekao je Dejan Lazić član Opštinskog veća zadužen za sport dodavši da je iz budžeta ove godine planirano dva miliona dinara za školski sport.

Opština je ovom prilikom uručila po 84 majice za svaku od četiri škole i po dve trenerke za nastavnike fizičkog vaspitanja.

Iz Službe za sport Opštine Prokuplje naglasili su da će akcenat ubuduće biti na školskom sportu.

– Prošle godine formirali smo školske lige u četiri sporta što se pokazalo sjajno i planiramo da to i ove godine nastavimo. Obići ćemo u narednom periodu sve škole, upoznati se sa njihovim problemima i pokušati da ih rešimo, a sve za dobrobit dece i sporta, rekao je Milorad Žugić šef Službe za sport Opštine Prokuplje.

3 KOMENTARA

  1. Treba vratiti stari sportski duh Prokuplju, kad su se svi amaterski bavili po nekim sportom. Dobar nacin i da se deci da neki izbor, a ne samo kafici i kompjuteri..

  2. Lepo je to sto su dobili opremu ,a sta ce deca dobiti ovim cirkusom od casova.Dok neki nastavnici strajkuju i drze cas 30 min deca ostaju po 20 min da cekaju pocetak sledeceg casa.Kazite mi samo dokle je nase skolstvo doslo.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime