Prokupačke škole u “Tutoring programu”

0
Foto: Tutoring Srbija - Prokuplje

Završni događaj projekta RECI održan je u četvrtak 28. septembra u Nišu. Ovaj sastanak bio je posvećen razmeni iskustava, dodeli sertifikata i opreme tutorima, odnosno tutorkama koji finansira delegacija EU u Republici Srbiji, a sprovodi Zapadnobalkanski institut sa partnerima World Vision Austrija, Agroinvest fondacija Srbija,  Visoka škola strukovnih studija za vaspitače Mihailo Palov, Pelipe Pirot.

Na sastanku je zaključeno da je program  „Tutoring“, koji je u protekloj godini u Prokuplju sproveden u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ i „Milić Rakić Mirko“, doneo je pozitivne rezultate i za učenike, i za tutore, ali i za škole.

– Kroz projekat su formirana intersektorska partnerstva u opštinama Knjazevac, Bela Palanka i Prokuplje i testiran je mehanizam za rano upozoravanje na rizik od preranog napuštanja školovanja u periodu od oktobra 2016. do juna 2017. godine. U Prokuplju sam ja bila zadužena za rad sa tutorima i mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljna postignutim rezultatima – rekla je koordinatorka projekta u Prokuplju Jasmina Mladenović.

Pored predstavnika škola iz Srbije koje su učesnice „Reci“ projekta u okviru koga je realizovan Tutoring program, završna konferencija je okupila i roditelje učenika čija su deca identifikovana da rade po ovom programu, tutore koji su volonterski  radili sa decom kao i predstavnike lokalnih vlasti i Školskih uprava. Školama su uručeni ugovori o donaciji na ime nastavnih sredstava, a tutorima sertifikati i prigodni pokloni za njihovo angažovanje.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime