Prokupački đaci generacije putuju u Pariz

0

Opština Prokuplje nagradila je đake generacije srednjih škola po prvi put putovanjem u Pariz. Tim povodom, predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović danas je upriličio prijem za Petra Miljkovića iz Gimnazije, Maju Janković iz Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“, Anđelu Radojević, Srednja poljoprivredna škola i Jovana Mladenovića, Tehnička škola.

Prijemu su prisustvovali većnica za obrazovanje, omladinu i sport Maja Ranđelović, predsednik Udruženja francusko-srpskog prijateljstva „General Šarl Tranije“ i direktor Medicinske škole Aleksandar Vučurović.

– Čast mi je i zadovoljstvo što mogu da ugostim mlade i uspešne ljude, najbolje učenike prokupačkih srednjih škola. U dosadašnjem školovanju oni su postigli izvanredan uspeh, što nimalo nije bilo lako. Za takav uspeh potreban je konstantan rad i puno odricanja i ja im na tome čestitam. Znanje je velika stvar koje vam niko ne može oduzeti, zato tako nastavite i nadalje. Opština Prokuplje se potrudila da đake generacije po prvi put nagradi, da ih na neki način uzdigne iznad drugih, kako bi ova nagrada bila podsticaj i drugim đacima da što više uče, rekao je predsednik Simonović i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u omladinu i nastojati da obezbedi što bolje uslove za školovanje.
PAK_8605
Đake generacije pozdravila je i većnica za obrazovanje Maja Ranđelović, koja će zajedno sa predsednikom aktiva direktora srednjih škola Aleksandrom Vučurovićem brinuti o učenicima tokom boravka u francuskoj Opštini Epon.

Boravak i putovanje srednjoškolaca omogućila je Opština Prokuplje u saradnji sa Opštinom Epon, koja je u procesu bratimljenja sa Opštinom Prokuplje, a posebno zahvaljujući zameniku gradonačelnika Epona Ivici Joviću, poreklom iz Prokuplja, koji je i inicijator ovog putovanja.

Tokom trodnevnog boravka deca će zahvaljujući domaćinima obići sve znamenitosti Pariza, Diznilend, Ajfelovu kulu, Luvr, Trijumfalnu kapiju, a biće i počasni gosti 18. juna na proslavi Opštine Epon.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime