Prokupački đaci kao u Parizu

0

Inovacije u nastavi danas gotovo da predstavljaju imperativ, a svaki nastavnik koji drži do svog poziva trudi se da čas učini zanimljivim za svakog učenika. Primer da ni prokupačke škole ne zaostaju sa idejama dala je Jelena Marković, nastavnica francuskog jezika u Osnovnoj školi “Ratko Pavlović Ćićko”.

Ona je učenicima petog razreda na čas donela časopise i novine na francuskom jeziku i tako im pružila priliku da se upoznaju sa jezikom i francuskom kulturom iz malo drugačijeg ugla.

– Kako bi uživanje bilo potpuno, uz kratke priče za decu, kroz bajke i putopise, učenici su mogli da probaju i francuske kolačiće. Imali su priliku da u rukama drže francuski dnevni list “Le parisien” i uporede ga sa nekim našim dnevnim listovima. Na ovaj način učenici dobijaju nova saznanja, ne samo kroz tekst, već i kroz sliku, ukus ili dugačije štivo. – rekla je nastavnica Marković.

Ovo nije prvi put da iz Ćićkove škole stižu lepe vesti. Uvek spremni da nauče nešto novo i na drugačiji način, Ćićkovci redovno obilaze prirodne lepote Topličkog kraja, putuju vremeplovom na časovima istorije i književnosti, a sve to uz podršku svojih nastavnika.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime