Prokupački festival kratkog filma u Beogradu

0

Prokupački festival kratkog filma pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije u saradnji sa opštinom Prokuplje sinoć je zatvorio Edu zonu u okviru Mikser festivala u Beogradu.

Ova prilika je iskorišćena da se beogradskoj publici prikazu najbolji filmovi sa festivala, ali i da se uruče neke od nagrada.

Direktor festivala, Žikica Jovanović je uručio nagradu Milanu Lučiću iz Britanske ambasade, koji je primio ovo specijalno priznanje u ime Beksi Busha za eksperimentalno – animirani film “Mend and make do”.

– Drago mi je da sam danas ovde i da sam primio nagradu u ime britanskog autora. Još više mi je drago i više sam se obradovao što se u jednom malom mestu organizuje međunarodni filmski festival. Britanska ambasada je spremna da pomogne buduća izdanja festivala, jer ovakvu inicijativu ovih mladih ljudi trebamo svi da podržimo, istakao je predstavnik Britanske ambasade.

Pored Dejana Dabića, predsednika žirija i Žikice Jovanovića, direktora Festivala događaju je prisustvovao i naš proslavljeni reditelj Miroslav Bata Petrovic, direktor Fiks Foks produkcije čiji film “Laus” je mogla videti i prokupačka publika.

– Meni je posebno drago kada se organizuju festivali van Beograda. Ovim ljudima svaka čast i neka nastave i dalje da se bore i Prokuplju pruže šansu da vide najbolja svetska ostvarenja daleko od Beograda. Prokupački festival kratkog filma ima fantastičan program i treba ga svako pogledati, istakao je Bata Petrović na ovoj reviji.

Ovom prilikom, Žikica Jovanović je obećao da će ove filmove prikazati na što više mesta u Srbiji, ali i u regionu, jer je program izuzetno kvalitetan i treba ga svako pogledati. Pored toga, trudiće se da svako naredno izdanje festivala donese nešto novo i bude zanimljivo prokupačkoj publici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime