Prokupački gimnastičari nižu uspehe

0

Knjaževac će svakako zapamtiti gimnastičare „Topličanina“, koji su učestvovali u drugom kolu Prvenstva Regiona Jugoistočne Srbije osvojivši dva zlata, jedno srebro i tri bronzane medalje.

Omladinci su uspeli da u ekipnom plasmanu zauzmu prvo mesto, a u pojedinačnom Džezair Maksuti je osvojio zlato, dok je bronzana medalja pripala Milovanu Čomiću. U kategoriji mlađih pionira Aleksa Dobrosavljević i Vasilije Dinić, ujedno i najmlađi takmičar, nisu uspeli da se popnu na pobedničko postolje.

U ženskoj konkurenciji u kategoriji mlađih pionirki gimnastičarke iz Prokuplja zauzele su četvrto mesto dok su starije pionirke bile treće kao i kadetkinje u ekipnom plasmanu. Što se tiče pojedinačnog plasmana Aleksandra Mitić zauzela je 2. mesto u kategoriji kadeta.

– Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima, deca su vredno radila i naplatila taj rad peharima i medaljama. U narednom periodu bićemo dosta aktvini na sportskim borilištima, jer već narednog vikenda imamo takmicenje u B programu u Beogradu za devojčice i finale Državnog Prvenstva za dečake. U A programu gimnastičari iz Prokuplja nastupiće u Kostolcu 7. i 8. novembra, a finale je nedelju dana kasnije. Očekuje nas težak mesec ali deca su maksimalno motivisana pred ova takmičenja i sa velikim nestrpljenjem očekuju da onu počnu, rekao je Predrag Mladenović trener GK Topličanin.

I novembar će biti aktivan mesec za gimnastičare, s obzirom na to da ih 1. novembra u Pirotu očekuje finale Državnog prvenstva za muškarce, a 14. novembra za devojčice u Somboru.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime