Prokupački gimnazijalci najbolji na Đurđevdanskom književnom konkursu

1

Učenici prve godine prokupačke Gimnazije Milutin Milošević i Milena Perić pokazali su najveće pesničko umeće prema oceni žirija Đurđevdanskog književnog konkursa. 

Na ovogodišnji konkurs pristigao je veliki broj pesama i priča, ali su izostali aforizmi. Pobednički ciklus pesama petnaestogodišnjeg Milutina Miloševića žiri je ocenio kao zreo pesnički izraz koji zavređuje pažnju šire čitalačke publike.

– Iskreno, pre svega sam počastvovan, a onda i iznenađen. Ova nagrada je veliki podstrek u nekom obliku pesničkog samopouzdanja, ali i podstrek da nastavim da šaljem svoje radove na konkurse, s obzirom da mi je ovo prvi konkurs na koji sam se prijavio i to sa malom dozom nekog čudnog dečijeg straha, kaže Milutin.
Ocenu o najboljima doneli su pesnici Daniel Jovanović, Ljubiša Krasić i Srbijanka Stanković, a na dodeli nagrada posebno je naglašeno da je odluka bila jednoglasna. Drugo mesto pripalo je Prokupčanki Mileni Perić, dok je treće mesto osvojila Emilija Milosavljević iz Brusa.
Đurđevdanski književni  konkurs ima tradiciju dugu 17 godina, i ovo nije prvi put da se kao najbolji pesnici pokažu upravo Topličani. Među najboljima bili su Viktor Kosteski, Marina Ilić , Anastasija Cvijanović i Mirjana Stojanović. Konkurs od osnivanja organizuju Književno društvo “Rade Drainac” i Dom kulture Prokuplje.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime