Prokupački gimnazijalci kao novinari!

0
Foto: FIlm klub Prokuplje

Veliko interesovanje prokupačkih gimnazijalaca za novinarsku profesiju ove zime rezultiraće mnogobrojnim televizijskim prilozima i reportažama, zahvaljujući projektu FIlm kluba Prokuplje “Ja sam novinar”. 

Mini škola novinarstva počela je u novembru, a na kraju tromesečnog rada, polaznici će uraditi jedan zajednički i više pojedinačnih priloga. Kako, uglavnom, svi polaznici imaju talenta za pisanje, trenutni fokus na radionicama je na tehničkim zadacima – kako raditi sa kamerom, zvukom, kako se montiraju prilozi i slično.

– Učimo polaznike kako se snimaju i montiraju tv prilozi, a ideja i želja nam je da neko od mladih ljudi nakon ovih radionica poželi i bude profesionalni novinar. Cilj nam je da upoznamo mlade ljude sa osnovama novinarstva, da ukažemo na sličnosti i razlike između priloga, reportaže i filma, da podstaknemo kreativnost i uključimo ih u rad Film kluba. – rekao je predsednik Film kluba Žikica Jovanović.

Među dvadesetak polaznika novinarskih radionica su i Milena Perić, Đorđe Kovačević i Mihailo Milenković, koji kažu da su ovi časovi izuzetno zanimljivi.

– Sviđa mi se rad predavača sa nama, način na koji nam prenose znanje, a uz sve to, na radionicama je prelepa atmosfera – kaže Mihailo.

Predavači su Vojkan Aranđelović, Ivica Trailović i Žikica Jovanović, koji je, pored rada na televiziji, prošao škole novinarstva BBC i B92. Projekat “Ja sam novinar” traje tri meseca, a pokrovitelj je Opština Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime