Prokupački hor najbolji na festivalu u Beogradu

0

Dečiji hor Doma kulture  „Sanjalice“  pobednik je  Ragionalnog  festivala horova dece i mladih „Fedeho 2018.“ koji je u organizaciji Dečijeg kulturnog centra održan u Beogradu, od 16. do 19. maja.

Stručni žiri  dodelio je Gran-pri „Sanjalicama“, ali  su oni osvojili i srca publike, tako da je prvo osvojeno mesto od strane publika potvrda da su zaista bili najbolji  među 18 horova iz cele Srbije.

Dečiji hor „Sanjalice“ kojim rukovodi dirigent Sanja Stojković, nastupio je sa 4 kompozicije  i pokazao da podjednako dobro izvodi sve muzičke žanrove. Publika je  na festivalu imala priliku da čuje  renesansnu kompoziciju „La  violleta“, savremenu kompoziciju Pink Panter“,romsku narodnu pesmu „Čaje  šukarije, kao i zadatu kompoziciju „Gadža“ Кonstantina Babića.

– Očekivali smo nagradu, jer smo i do sada na svim takmičenjima osvajali zapažena priznanja, ali ovo je prvi put da osvojimo Gran-pri Festivala, kao i prvu nagradu publike, zbog čega smo svi presrećni, izjavila je Sanja Stojković.Ovo priznanje osim što nam znači podstreh za dalji rad, omogućuje nam da  kao pobednici Festivala predstavljamo Srbiju na jednom od koncerata ovogodišnje manifestacije  dece Evrope pod nazivom „Radost Evrope“ koja će u oktobru mesecu biti održana u Beogradu.

Ovom prilikom ona se zahvalila Opštini Prokuplje  koja podržava njihov rad  i omogućuje im da  svoj talenat  i pokažu na ovakvim festivalima, Domu kulture, koja je njihova matična kuća,  OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ , deci, roditeljima, kao i svim građanima Prokuplja koji ih prate i podržavaju  da budu najbolji u onome što rade.

Festival horova dece i mladih „Fedeho“ 2018. okupio je horove iz Zrenjanina, Paraćina, Negotina, Žitišta, Grocke, Valjeva, Batajnice, Prokuplja, Bečeja, Leskovca, Šapca, Кraljeva, Кosovske Mitrovice, Obrenovca i Beograda.

Prema oceni  žirija u čijem je sastavu Silvana Grujić,muzički urednik RTV Srbije, Aleksandar Spasić, profesor na FILUM-u Univerziteta u Кragujevcu i Đorđe Spasić, direktor  Operi  teatra Madlenianum,kao i publike ,Dečji hor Doma kulture Prokuplje „Sanjalice“ pobednik je ovogodišnjeg Festivala horova dece i omladine „Fedeho 2018.“

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime