Prokupački karatisti zablistali u Mariboru

0

Pet medalja u karateu stiglo je sa Svetskog prvenstva za kadete i juniore u Prokuplje. Teodora Stamenković, Milan Kurtić, Mladen Ilić i Dušan Ignjatović bili su deo srpske reprezentacije, koja je zablistala u Mariboru.

Milan Kurtić osvojio je dve srebrne medalje u katama i borbama, Teodora Stamenković zlatnu u borbama pojedinačno, Mladen Ilić bronzanu u borbama pojedinačno i najmlađi Dušan Ignjatović srebrnu u borbama pojedinačno.

Povodom ovog velikog uspeha, p

redsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i većnica za sport Aleksandra Nikolić organizovali su prijem i uručili poklone članovima Karate Kluba „Prokuplje“.

– Imam veliku čast i zadovoljstvo da Vam i zvanično čestitam na osvojenim medaljama na Svetskom prvenstvu koje je održano u Mariboru. Ovo su zaista sjajni rezultati i visoka priznanja ako se zna da je na prvenstvu učestvovalo više od 1.500 takmičara iz celog sveta. Na jednom od najvećih takmičenja u karateu osvojiti pet medalja je ogroman uspeh. Posebno smo počastvovani jer ste na najbolji mogući način predstavljali  Prokuplje i Srbiju, rekao je Miroljub Paunović predsednik Opštine Prokuplje.

U ime dobitnika prisutnima se obratio selektor reprezentacije Srbije Nebojša Kurtić koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na svemu što čini za razvoj karete sporta u Prokuplju i poklonio Opštini zastavu Srbije koja je pratila sportiste na svim takmičenjima i koja se 13 puta popela na pobedničko postolje na raznim evropskim, svetskim i balkanskim šampionatima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime