Prokupački lovci odstrelili 60 divljih svinja

0

Sezona lova na divlje svinje u lovištima kojima gazduje Lovačko udruženje Toplica, koja je počela sredinom septembra prošle godine, završena je juče. Tokom lovne sezona u lovištima, koja se prostiru na površini od 61.470 hektara, odstreljeno je 60 divljih svinja.

-Ova lovna sezona na krupnu divljač bila je jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina. Zahvaljujući disciplini samih lovaca, kao i svakodnevnom dežurstvu lovočuvara na terenu, nije zabeležen ni jedan slučaj krivolova, niti povređivanje lovaca, izjavio je upravnik Lovačkog udruženja Vladan Lazić i dodao da su oni zbog snega tokom januara morali da obezbede dodatnu hranu za prihranu divljači.

Za prihranu jarebica uz reku Toplicu, od Prokuplja do Beloljina, lovci su utrošili 1.000 kilograma pšenice, a divljih svinja i druge divljači na Pasjači, Vidojevici, Rgajima i drugim mestima 10.000 kilograma kukuruza.

Vladan Lazić je rekao da će se tradicionalna manifestacija ”Lovačko veče” održati 16. februara i da su pripreme za ovaj susret lovaca, ne samo iz Prokuplja i Toplice, nego i drugih gradova Srbije, u toku.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime