Prokupački muzički talenti prvi u državi  

0

Na Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Zrenjaninu, učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“,  u generalnom plasmanu osvojili su prvu nagradu sa ukupno 92,67  poena. Ponos škole i Prokuplja  na ovom takmičenju bili su Jana Vukašin, Anđela Zdravković, Damir Sušica i Petar Pavlović.

Jana je učenica četvrtog razreda, odsek gitara u klasi nastavnika Slavka Sremčevića. Osvojila je prvu nagradu i 95, 85 poena. Anđela pohađa drugi razred, odsek solo pevanja u klasi nastavnika Nemanje Pejčića, a na ovom takmičenju je osvojila prvu nagradu i 92, 14 poena. Sušica je učenik šestog razreda, odsek violina u klasi nastavnika Vuka Drobnjaka, a osvojio je drugu nagradu i 82, 71 poen. Petar je briljirao sa 100 poena. On je učenik petog razreda, odsek klavir u klasi nastavnika Danijela Dojčinovića.

Najzapaženiji nastup imao je Petar Pavlović, koji je od tamošnjeg sedmočlanog žirija i dobio najveći broj poena.

– I po završetku nastupa, publika, koja je bila vidno oduševljena , gromoglasnim aplauzom je pozvala našeg Petra da se vrati na scenu i ponovo joj se pokloni, rekao je director Muzičke škole Vladimir Drobnjak.

Uspesi učenika ove škole nisu izostali ni na 14. Međunarodnom takmičenju mladih harmonikaša „Zvezdane staze“ u Kragujevcu.

Oliver Stojiljković, u klasi nastavnika Ljubomira Vukićevića, na ovom takmičenju je osvojio drugu nagradu i 87 poena.

Takmičenje u Kragujevcu je svetski priznato takmičenje za harmoniku. Na njemu su se pored učesnika iz naše zemlje, takmičili i harmonikaši iz Austrije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime