PROKUPAČKI PEKARI MEĐU FRANCUSKIM PEKARIMA SVETSKOG GLASA

0

PROKUPLJE: Budući pekari Marko Vulić i Luka Janićijević, učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja”, pokazali su svoja umeća na Pekarijadi u Beogradu.

Na ovogodišnjem takmičenju “Mladi pekar”, koje organizuje francuska kompanija u industriji kvasca i fermentacije Lesaffre,  učenici su se nadmetali u pripremi pogačica.

Ovo takmičenje se organizuje sa ciljem da se kod mladih ljudi promoviše pekarstvo i pekarske veštine. Komisija sačinjena od vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti ocenjivala je oblik, masu proizvoda, volumen, estetski izgled proizvoda, ukus i pečenost pogačica.

– Od izuzetnog značaja za školu je učešće na ovom takmičenju. Naši učenici su pripremali pogačice sa čvarcima i imali su priliku da njihov rad ocenjuju eminentni stručnjaci iz ove oblasti. Velika nam je čast što su mogli da predstave ono što su u našoj pekarskoj radionici naučili – rekla je profesorka prehrambene grupe predmeta Slađana Radonjić.

Takmičenje se odvija u dve faze, te se nakon ove u junu očekuje još jedna u septembru 2019. godine. Najbolji takmičari će predstavljati Srbiju na svetskom takmičenju iz pekarstva.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here