Prokupački pioniri u uličnoj gimnastici

1

Članovi Udruženja ekstremnih sportova Toplice i prokupački pioniri u Street Work Out-u Nikola Radojević, Miloš Vujadinović, Lazar Radojević, Čedomir Mitić i jedina devojka Iva Dinić takmičiće se ovog vikenda u Šapcu na Drugom street workout takmičenju.

Street workout je vrsta treninga, sportske discipline i veštine koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike. Ova aktivnost okuplja sve veći broj članova i na Balkanu, ali se njome u Srbiji zasad bavi samo nekolicina entuzijasta. Među njima su i mladi Topličani koji su, međutim, pre godinu dana ostali bez igrališta za svoje treninge.

Postojao je jedan park za trening koji se nalazio u naselju Garić kod Železničke stanice, ali je on srušen i Prokuplje je ostalo bez jedinog parka za trening. Ne treniram street workout već godinu dana, iako sam trenirao pet godina pre toga, jer ne postoji više takvo mesto i prostor u gradu. Mnogi mlađi i stariji momci iz celog Prokuplja su trenirali to,  i isto tako mnoga deca su gledajući naše akrobacije poželela da urade neku od njih. Dolazili su da nas gledaju, celu ekipu koja je trenirala, i želeli i oni da dostignu isto. Sa pojavom Udruženja ekstremnih sportova ponovo se pruža prilika za Street workout. Sada imamo novu nadu za izgradnju parka i mislim da će se mnogi vratiti treningu, kaže Nikola Radojević.

Ostali predstavnici ovog sporta u Prokuplju opisuju Street workout kao veštinu gde se ovladavava  kilažom i svojim telom, i gde se telo dovodi do savršenstva. Vežbe se mogu izvoditi bilo kad i bilo gde, ali su to  mahom lokalni parkovi, dečja igrališta ili obična dvorišta. Njihova filozofija je da su gimnastika i akrobatika u suštini stanje uma.

 

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime