Prokupački sportisti putuju u Kočevje

0

Prokupački mladi sportisti uzeće učešće na na sportskoj manifestaciji „Igre bez granica“, koja se organizuje u Kočevju. Prokuplje će predstaviti 18 uspešnih sportista, za koje je ovim povodom u Opštini Prokuplje priređen prijem.

Sportisti koji sutra putuju u pobratimljenu opštinu Kočevje su učenici prokupačkih osnovnih i srednjih škola. Na današnjem prijemu njima je uručena sportska oprema, trenerke, majice, šortsevi i kačketi u kojima će  predstavljati svoju opštinu i takmičiti se sa mladima iz Engleske, Nemačke, Austrije i Italije.

–Tradicionalno prijateljstvo i uspešna  dugogodišnja saradnja između opština Kočevje i Prokuplje, prošle godine ozvaničena je potpisivanjem  Povelje o bratimljenju, a na nama je da sve te vrednosti negujemo i prenosimo budućim generacijama. Velika nam je  čast da  prihvatimo poziv naših prijatelja iz Kočevja za učešće na “Igrama bez granica”, rekao je predsednik Simonović.

Opština Prokuplje obezbedila je svu potrebnu sportsku opremu za učenike koji će učestvovati u „Igrama bez granica“, a uz pomoć prijatelja obezbeđena im je i hrana, voda, slatkiši i lekovi. Svaki učenik dobio je po 3 200 dinara za svakodnevne troškove.

– Pored sportskih nadmetanja učenici će imati priliku za nova prijateljstva, upoznavanje kulture, druženje. Verujem da će put u pobratimljenu opštinu Kočevje za njihbiti  jedinstveno iskustvo, rekla je većnica za obrazovanje Maja Ranđelović.

Sa mladim sportistima će u Kočevje krenuti i predsednik Opštine Aleksandar Simonović, član Opštinskog veća Maja Ranđelović i profesor fizičke kulture Miladin Radoičić. Delegacija Opštine Prokuplje kreće za Kočevje sutra u 5h iz opštinskog dvorišta.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime