Prokupački učenici na Pekarskim danima u Aleksincu

0
Foto: Srednja poljoprivredna škola "Radoš Jovanović Selja"

Sada već tradicionalni učesnici na manifestaciji „Pekarski dani“, koja se organizuje u Aleksincu, učenici Srednje poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“, još jednom su svojim pekarskim umećem oduševili Aleksinčane.

Ovo je deveta godina kako učenici pekarskog smera prezentuju svoje slavske kolače i peciva aleksinačkoj publici. Iako se prvi put desilo da nagrada žirija izostane, profesori škole kažu da su pokupili sve simpatije posetilaca, a posebno dece.

– Jedino su na našem štandu posetioci mogli da se posluže. Iako je takmičenje bilo u pripremi i dekoraciji slavskog kolača, mi smo doneli i različita peciva, venčiće, kiflice, krekere i omiljenu poslasticu, vanilice. Sve ono što naši učenici prave na časovima praktične nastave. Posebno oduševljenje smo izazvali kod dece, koja nisu mogla da se odvoje od našeg stola – kaže profesorka prehrambene grupe predmeta Slađana Radonjić.

Pored nje, na ovu manifestaciju petnaestoro učenika su vodili i profesori Tatjana Ranđelović i Zoran Milenković. Inače, ovo troje profesora se godinama zalaže da njihovi učenici praktično primene znanja i van škole, a posebno da stiču i razmenjuju iskustva na različitim manifestacijama, festivalima i takmičenjima širom zemlje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime