Prokupački učenici na prezentaciji Romskog obrazovnog fonda

0
Foto: Srednja poljoprivredna škola "Radoš Jovanović Selja"

Romski obrazovni fond organizovao je prezentaciju u okviru Multikongresa Serbian Visions u Beogradu. Ovom velikom događaju sa 60 različitih dvočasovnih manifestacija i blizu 3.000 posetilaca prisustvovali su i učenici romske nacionalnosti iz Srednje poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“.

Reč je o učenicima stipendistima Fonda za obrazovanje Roma, koji su u Beograd otišli u pratnji svoje mentorke profesorke Tatjane Ranđelović i razredne starešine Slađane Radonjić.

– Tema prezentacije je bila „Motivacije i kompetencije za usavršavanjem učenika“ i mogu da kažem da je pozitivno uticala na učenike. To su dobra deca koja žele da uče i rade i veliko je zadovoljstvo nas profesora što možemo, i u okviru ovakvih programa, da ih u tome podržimo – rekla je profesorka Ranđelović.

Učenici pekarskog smera Ljiljana Sadiković i Miloš Manić, kao i Aleksandar Ašanović (smer: cvećar) imali su priliku da čuju više o pogodnostima i prednostima studiranja i daljeg usavršavanja, a nakon prezentacije i da uživaju u slobodnom vremenu u prestonici.

Cilj Fonda za obrazovanje Roma jeste da doprinese smanjenju jaza izmeðu rezultata obrazovanja kod romskog i neromskog stanovništva, kroz strategije i programe koji pružaju podršku kvalitetnom obrazovanju Roma.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime