Prokupački učenici treći na pirotskim “Danima hleba i sira”

0
Foto: Srednja poljoprivredna škola "Radoš Jovanović Selja"

Za učenike Srednje poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” ova školska godina počela je uspešno, a to potvrđuju učešća na brojnim republičkim i međunarodnim manifestacijama. Poslednje lepe vesti stižu iz Pirota, gde su na “Danima hleba i sira” osvojili treće mesto za aranžiranje stola.

Na devetoj po redu manifestaciji “Dani hleba i sira” prokupački đaci pokazali su svoja pekarska umeća, ali i kreativnost, što je visoko ocenio i žiri.

– Ovo nije naše prvo učešće, kao ni prvi put da u Pirotu osvojimo nagradu, ali je nama profesorima izuzetno drago što učenici znaju da cene svaku nagradu i svako učešće. Tako ostvarujemo svoj prvobitan cilj, a to je da ih naučimo nečemu više i izvan zidova naših učionica i pekarske radionice. Iskustva koja oni steknu na ovakvim događajima i na sajmovima od neprocenjive su vrednosti – kaže profesorka prehrambene grupe predmeta Slađana Radonjić.

Manifestaciju “Dani hleba i sira” tradicionalno organizuje Mlekarska škola iz Pirota. Ove godine je održana u pirotskom Domu kulture, a takmičenje u izradi slavskog kolača u pekarskoj radionici škole. Pored prokupačkih učenika, veliki broj učesnika došao je iz Niša, Aleksinca, Požarevca, Prijedora, Lapova i dr.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime