Prokupačko „Žensko jevanđelje“ najbolje u Bugarskoj

0

Predstava „Žensko jevanđelje“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ dobila je dva priznanja Balkanskom pozorišnom festivalu kamernih formi za amatere u Sofiji. Prema oceni žirija, Srđanu Živkoviću je pripala nagrada za najbolju režiju, a predstava je nagrađena i za najbolju muziku.

U predstavi „Žensko jevanđelje“ koja je rađena prema originalnom tekstu „Ženski razgovori“ igraju Marija Budić, Biljana Stošić, Marija Okičić, Biserka Milosavljević, Zoran Radenković i Srđan Živković.

– U Bugarskoj smo dobili nagrade za režiju i muziku. Kako bi izgledala predstava sa režijom i muzikom bez glumaca? Naravno, ne bi postojala. Stoga, pre svega velika zahvalnost glumicama i glumcima u ovoj predstavi koji su uspeli da moje ideje iznesu. Scenska vizija ove dramatizacije se zasniva na kabaretsko-joneskuovskim pokretima koje veoma lepo donose moje dame u „Jevanđelju“ a to je i žiri u Sofiji, inače veoma eminentan prepoznao i tako i ocenio, rekao je režiser predstave „Žensko jevanđelje“ Srđan Siđa Živković.

Prokupačko pozorište „Hranislav Dragutinović“ nastupalo je konkurenciji od ukupno 13 predstava iz Bugarske i Makedonije, a gostovanjem na Festivalu u Sofiji naši glumci predstavili su se bugarskoj publici po drugi put. Prošle godine gostovali su sa monodramom „Arizanska priča“ koja se okitila glavnom nagradom za mušku ulogu.

– Vredan rad i posvećenost kolektiva Doma kulture i naših dragih saradnika još jednom je rezultirao nagradama. „Žensko jevanđelje“, čiji deo su naši verni gledaoci mogli da pogledaju na akademiji povodom  Svetskog dana pozorišta, u celini izvesti kao novu premijeru na večernjoj sceni 27. aprila u sali Doma kulture, najavila je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Ovo će biti treća pozorišna premijera ove sezone u prokupačkom Domu kulture.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime