Prokupačkom Domu zdravlja najviše ocene od akreditacionog tima

7

Na konferenciji za novinare u prokupačkom Domu zdravlja, dr Miladinović je objasnila da je akreditacija proces koji traje naredne tri godine, a cilj je unapređenje zdravlja pacijenta.

– Za nas je ovo izuzetan dan, jer su nam stigle sve pohvale iz Ministarstva zdravlja i Akreditacionog tima, koji je Domu zdravlja Prokuplje dao najviše ocene u procesu akreditacije. Akreditacijom koju smo dobili, naša ustanova je prepoznata kao ustanova koja može da pruža visoko kvalitetne zdravstvene usluge i nadalje, a ne samo u periodu u naredne tri godine, kazala je direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Miladinović.

Dom zdravlja je započeo aktivnosti na unapređenju preventivnog rada, što je bila jedina zamerka akreditacionog tima.

-Već smo započeli sa preventivnim pregledima u cilju ranog otkrivanja karcinoma grlića materice i raka dojke, debelog creva i prostate. To su osnovni ciljevi preventivnog rada, pored borbe protiv nezaraznih bolesti, hipertenzije, šećerne bolesti, bolesti pluća i borbe protiv pušenja i gojaznosti, istakla je dr Miladinović.Organizovanim akcijama u protekoj, koje se nastavljaju i u ovoj godini, Dom zdravlja će najviše pažnje posvetiti prevenciji dece ,kao i stanovništvu iz udaljenog seoskog područja.

7 KOMENTARA

  1. Sve pohvale za uspesno i odgovorno vodjenje Doma zdravlja. Od nasledjenih problema i dugova uspeli ste da napravite ozbiljnu i priznatu instituciju, sto akreditacija i pokazuje. Cestitke dr. Miladinovic i dr. Vukadinovicu!

  2. Ovo je primer odlicnog poslovanja zdravstvene ustanove,ovo je veliki uspeh rukovodstva ustanove,pre svega dr Vukadinovica koji je zapoceo ceo ovaj proces,a takodje i sadasnje direktorke koja je sa svojim timom nastavila celu pricu oko akreditacije.

  3. Doktorka Miladinovic i dr Vukadinovic su odradili ozbiljan posao, dokazali su da dom zdravlja ima kvalitetan kadar doktora i medicinskog osblja.

  4. Kad se ujedini strucnost i motivisanost za rad, uspeh je zagarantovan, a akreditacija za Prokupacki dom zdravlja je potvrda velikog rada i zalaganja bez obzira na sve poteskoce.

  5. Kakvi komentari. Ko od Formule 1.
    A što 3 sata moj otac čekao i nije primljen u opštoj praksi a gušio se i zaglavio na kraju u bolnicu. dal mislite da se komentarima koji su stvarno bolidni može promeniti stvarnost.

  6. Cestitam Domu zdravlja na dobijanju akreditacije,ovo je veliki uspeh za samu ustanovu,za rukovodstvo ove ustanove,i posebno me raduje sto jedna ovakva ustanova brine o nasem zdravlju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime