Prokupačkom filmu prva nagrada u Indiji

0

Dokumentarni film “Aladin i čarobna kanta” sinoć je na Chennai International film festivalu u Indiji osvojio desetu nagradu po redu. Najbolji dokumentarni film na ovom festivalu je priča o Aladinu, radniku Čistoće, koji nas uči da treba da brinemo više o našoj životnoj sredini.

– Jedan naš film je osvojio deset nagrada na međunarodnim festivalima i učestvovao na 150 festivala. Ne znam ni da li smo sami svesni koliko je teško uraditi ovako nešto. Za mene je ovo nešto što me obavezuje da nastavimo da snimamo još kvalitetnije filmove, ali želim i da se naši mladi sugrađani priključe i krenu da se bave filmom, a da uz pomoć filma skrenu pažnju na probleme i promovišu nađ grad, istakao je autor filma Žikica Jovanović.

Scenarista i režiser Žikica Jovanović, producent Vladan Milutinović, kamerman Vojkan Aranđelović i autor muzike Ivica Trailović su zaslužni što je ovo delo obišlo ceo svet.

Zahvaljujući ovim filmskim radnicima Prokuplje je mesto koje je neizbežno na filmskim mapama.

Oni su prošle godine osnovali Film klub Prokuplje i krenuli u još aktivnije promovisanje filma i Prokuplja, kako kod nas, tako i svuda u svetu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime