Prokupčani kažu: Milanovačko pozorište je najbolje!

0

Milanovačko pozorište postalo je četvorostruki pobednik festivala „Beskraj 10 kvadrata“, pošto je dve godine uzastopno proglašeno za najbolje, i po mišljenju stručnog žirija i žirija iz senke. Predstava „Doktor Šuster“, koju su izveli u Pločniku, zaslužila je priznanje Najgolem Histrion”.

Druga nagrada „Pogolem Histrion“ pripala je predstavi „Probudi se, Kato“ blačkog „Teatra 13“ , a treća „Golem Histrion“ ponela je predstava „Evropejci“ makedonskog pozorišta iz mesta Sveti Nikola. Specijalnu nagradu dobio je Zoran Cvetković za organizaciju Festivala.

Za glumicu festivala proglašena je Branka Panić („Probudi se, Kato“), a za glumca festivala Draško Obrenović („Doktor Šuster“). Glumcu Predragu Lošiću („Doktor Šuster“) dodeljena je nagrada za najbolju epizodnu ulogu.

Glumci u predstavi „Doktor Šuster“ imali su i najbolje kostime, pa je nagradu za najbolju kostimografiju dobila Biljana Knežević. Najbolju scenografiju prema oceni žirija imala je predstava „Evropejci”, čijem scenografu Stefanu Đorđevu je i dodeljena nagrada.

Specijalnu nagradu za teatarski nastup dobio je Dušan Blagojević („Životinjska farma“),a specijalna nagrada pripala je i dečijoj glumčkoj trupi sa Kosmeta za predstavu „Kući“.

Burnih 11 dana beskrajne pozorišne umetnosti i kulture u Prokuplju je organizovalo Varoško pozorište „Histrion“. Ovakav uspešno sproveden poduhvat bio je pravi praznik za sve ljubitelje glume i pozorišta u gradu. festival su pomogli mnogobrojni prijatelji pozorišta, Vlada Švajcarske preko Evropskog progresa, kao i Opština Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime