Prokupčani spremni za letenje!

0

Da će Hisar uskoro postati raj za sve ljubitelje letenja,  a  Prokuplje jedno od retkih mesta u Srbiji sa praglajding poletištem potvrdili su iz Udruženja ekstremnih sportova Toplice. Članovi ovog udrženja vredno rade na raščićavanju terena, a prvi letovi se očekuju već u ovom mesecu.

Predsednik UEST-a Saša Miljković kaže da je izabrana i odobrena lokacija iza Hisara, kao i da je ugovor o korišćenju ovog prostora već sklopljen sa JP „Srbija šume“.

– Ovom prilikom se zahvaljujem JP „Srbija šume“ i Opštini Prokuplje jer su nam izašli u susret i pomogli da Prokuplje bude jedina tačka u Toplici koja ima poletište za paraglajding. Veliko hvala i svim članovima Udruženja koji su danas učestvovali u akciji pripreme poletišta – rekao je Miljković.

Pored ovog poletišta planirano je u julu takmičenje u preciznom sletanju, a svako ko bude želeo moći će da leti paraglajdingom zaedno sa licenciranim instruktorima.

Udruženje ekstremnih sportova Toplice , koje je već poznato u gradu kao UEST, za kratko vreme steklo je veliki broj članova. Prokupačka omladina je oživela duh ekstremnog sporta u Toplici, a za nepunih šest meseci postojanja, udruženje može da se pohvali medaljama, društveno korisnim radom i pre svega velikim zajedništvom i drugarstvom.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime