Prokupčanin – najmlađi sudija na međunarodnom stonoteniskom turniru

2
Foto: Strahinja Arsić, privatna arhiva

U mađarskom gradu Sombathelju od 08. do 12. novembra održano je prestižno međunarodno stonotenisko takmičenje Premium serije za juniore i kadete, na kome je učestvovalo preko 450 takmičara iz 47 zemalja, a jedan od 75 sudija bio je i Prokupčanin Strahinja Arsić, i to kao najmlađi sudija na takmičenju.

Strahinja već pet godina predstavlja Prokuplje i našu zemlju na međunarodnom nivou, a u istoriju srpskog stonog tenisa već je ušao kao najmlađi međunarodni sudija.

Foto: Strahinja Arsić, privatna arhiva

– Ovo je bilo još jedno veliko i važno iskustvo za mene. Sudio sam na prestižnom turniru premium serije, s ponosom predstavljao svoj grad i zemlju. Tim vrhovnih sudija bio je zadovoljan i moj rad ocenio visokim ocenama. Nastaviću da se usavršavam, jer me očekuje u skorijoj budućnosti mnogo ozbiljnijih ispita, s obzirom na to da mi je cilj da postanem internacionalni vrhovni sudija – kaže Strahinja.

Inače, ovo zvanje u svetu trenutno nosi manje od 150 osoba, a ono omogućava sudijama da vode velika međunarodna takmičenja.

O interesovanjima i uspesima ovog mladog svestranog čoveka možete čitati u reportaži: Strahinja Arsić: Najmlađi srpski međunarodni sudija u stonom tenisu.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime