Prokupčanin – Pevačka zvezda u usponu

0
Foto: Marijan Gračanin, privatna arhiva

Marijan Gračanin je oduvek znao da je pevanje ono čime želi da se bavi u životu. Prokupčani već godinama uživaju u njegovom glasu, a prošlog vikenda opčinio je i članove žirija aktuelnog takmičenja Zvezde Granda svojim izvođenjem pesama “Sve još miriše na nju” i “Prekasno”.

Prvi put je nastupao još u vrtiću kao šestogodišnjak na priredbama, a sa sedamnaest godina počinje ozbiljnije da se bavi pevanjem.

– Naš posao je izuzetno težak, kao i svaki posao sa ljudima, ali ima i svojih čari i veliko je zadovoljstvo kad neko uživa dok vas sluša. Onda ste ispunjeni i srećni. Za tu odgovornost i uživanje zaslužni su svi članovi u bendu, jer su svi muzičari podjednako bitni i svako ima svoju funkciju. – kaže Marijan.

Pesma koja uvek pokrene ljude i bez koje, po njegovom mišljenju, veselje se ne može da prođe je “Kafanska pevačica”. Iako voli narodnu muziku i najčešće je na veseljima peva, za svoju dušu najviše voli da sluša i peva stare dobre pop balade i evergrin hitove. Kaže da su mu omiljeni pevači Leo Martin, Zdravko Čolić i Toma Zdravković.

Pre dve godine sa Prokupčanima je čekao Srpsku novu godinu na Trgu topličkih junaka.

– Nije isto pevati na koncertu, na veselju ili nastupati na televiziji na takmičenju, ali je suština svega pevanje. Pevati za Prokupčane u toj noći bilo je fenomenalno. Prisnije je pevati na veseljima i koncertima, nema toliko treme – kaže Marijan.

Ipak da se odlično snašao i u velikom televizijskom studiju pokazao je i njegov prošlonedeljni nastup u Zvezdama Granda.

– Nije lako kad znaš da si pred najvećim zvezdama naše muzičke scene i na ogromnoj sceni pod desetinom reflektora i toliko kamera, sa postojećom tremom i svestan da slede tvojih pet minuta koje treba da iskoristiš najbolje što možeš. – kaže Marijan.

Svojih pet minuta Marijan je definitivno iskoristio tako da privuče simpatije i pažnju ne samo žirija, već i velikog dela publike. Veliku podršku ima od svoje porodice i koleginice Nataše Stanojević, koja se takođe takmiči u Zvezdama Granda.

Prokuplje navija za njih!

Još zanimljivih priča iz Prokuplja, pročitajte OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime