Prokupčanka i na Severni pol spremna!

0
Foto: Kristina Stamenković, privatna arhiva

Prokupčanka Kristina Stamenković, koju mnogi prepoznaju po širokom osmehu i avanturističkom duhu, prijavila se za ekspediciju na Severni pol. Da bi tamo stigla kao jedna od dvoje članova iz Centralne Evrope, potreban joj je naš glas!

Polarna ekspedicija FJÄLLRÄVEN POLAR prilika je da entuzijasti širom sveta osvoje Arktik. Ukupno 24 učesnika ovog onlajn nadmetanja krenuće na Severni pol, a od toga samo dvoje iz Centralne Evrope. Princip takmičenja je takav da glasovi odlučuju o jednom, a žiri o drugom učesniku iz regiona.

Sve što je potrebno da Kristina bude jedan od njih jeste vaš glas.

– 300 km trke sa Haskijima po polarnoj divljini – kad sam za ovo čula prošle godine, znala sam da ću pre ili kasnije da se prijavim, a evo desilo se pre, jer nešto mi ne da da sedim mirna. Da bih bila među odabranima koji će pet dana, u aprilu sledeće godine učestvovati u ovoj trci, potrebno je ili da pobedim glasovima u svom regionu, ili da me žiri uzme na šarm kao drugog kandidata. Pošto se kasno uključujem u trku, moraću da se pomolim da Skandinavcima budem dovoljno šarmantna, ali opet, lopta je okrugla, a za ovih dvadesetak dana, koliko je preostalo za glasanje, ima vremena, možda me izglasamo za ekspediciju. Drug Ljubiša i ja smo napravili jedan video, pa bacite pogled na njega u ovo prohladno veče a onda bih vas zamolila da udarite tamo jedan glas, pa onda i da podelite priču, da Kristina stigne na Severni pol, da se sanka sa Haskijima, a ona će vam velikodušno uzvratiti slikama, snimcima i pričama sa ove polarne avanture! Skandinavski pozdrav! – rekla je ova mlada avanturistkinja.

Kristinu mnogi znaju kao devojku koja je prošle godine biciklom stigla do Norveške, ali i kao društvenu aktivistkinju i borca za zaštitu prirodnih lepota naše zemlje. Ova pesnikinja i turistički vodič, ujedno je i sjajan putopisac čije duhovite i uvek zanimljive priče možete čitati na blogu Sputnica.

Da se srpska zastava zavijori na Severnom polu, a Kristina nastavi da nam pripoveda sjajne priče glasajte na linku OVDE.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here