Prokupčanka Miona Ilov je buduća filmska zvezdica

1
Miona Ilov
Miona Ilov, Foto: Staša Bukumirović

PROKUPLJE: Otkad je na audiciji odabrana da tumači glavnu ulogu u filmu „Mrak“ Dušana Milića, Prokupčanka Miona Ilov (11) se susreće sa istim pitanjem: je l’ znaš da ćeš biti poznata? Međutim, za ovu devojčicu blistavog osmeha, gluma ne znači to, već zabavu i uživanje.

Miona je učenica petog razreda Osnovne škole „9. oktobar“ u Prokuplju. Svakog dana posle škole ona odlazi sa filmskom ekipom na teren u okolini Vranja. Tamo je ovog maja počelo  snimanje filma “Mrak“, po istinitoj priči o teškom životu Srba na Kosovu nakon martovskog pogroma 2004. godine.
Miona Ilov
Miona Ilov, Foto: Staša Bukumirović

U glavnim ulogama su Slavko Štimac (deda Milutin) i danska zvezda srpskog porekla Danica Ćurčić (ćerka Vukica). Tu su Nikola Rakočević (sveštenik Dositej) i Andrea Boska (italijanski vojnik Mauricio) i naša Miona.

– Sasvim slučajno sam postala deo ove filmske ekipe. Producenti su došli u moju školu u potrazi za glumicom. Ušli su na čas, izabrali mene i još jednu drugaricu i nakon nekoliko krugova, uloga Milice je dodeljena meni. Svi me sada pitaju hoću li biti poznata, ali ja uopšte ne gledam na to tako. Mojim drugaricama u školi i meni sve ovo izgleda kao velika zabava. Volim glumu i volela bih da jednog dana postanem prava glumica, ali sada se ništa nije promenilo. – kaže Miona.

Miona tumači ulogu Milice, devojčice koja živi sa majkom i dedom u planinskoj zabiti i željno iščekuje bilo kakvu vest o ocu koji je godinu dana ranije nestao. Milicu svakodnevno oklopnim vozilima prevoze italijanski vojnici KFOR-a u školu, a napeta atmosfera preko dana dostiže vrhunac noću – kada je njena porodica primorana da se zabarakadira u kući iz straha od napada.

Kada ne glumi Milicu, Miona voli da se druži sa svojim drugaricama, da peva u horu „Sanjalice“ i trenira rukomet. Sa ovim filmom gluma postaje novo uživanje i radost u njenom dečjem životu. Prokupčani već sa nestrpljenjem čekaju premijeru, koja će biti sledeće godine.

Još priča o zanimljivim Prokupčanima čitajte OVDE.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here