Prokupčanka najbolji edukator u Srbiji

0
Foto: Jelena Babić, privatna arhiva

Učiteljica Jelena Babić proglašena je za jednu od deset najboljih edukatora Srbije. Ovo takmičenje i selekciju već petu godinu zaredom sprovodi Udruženje za podsticanje presuzetništva „Živojin Mišić“ iz Beograda.

Najbolji edukatori su učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola koji se svojim izuzetnim radom i zalaganjem ističu. Oni su pre svega inovatori, motivatori, oni utiču na formiranje i razvoj učenika i uče ih kako da budu građani 21. veka. Od velikog broja prijavljenih nastavnika od strane kolega, roditelja i prijatelja, njih dvadeset dvoje je nakon pet selekcionih krugova stiglo u veliko finale, a među njima i učiteljica OŠ „Milić Rakić Mirko“ Jelena Babić.

– Sam proces selekcije počinje, razume se, prijavom koja podrazumeva sve: radnu biografiju, linkove do bloga, nastavničkog profila, spisak objavljenih publikacija, sve ono što opisuje moj moj rad u nastavi. Nakon tog prvog kruga slede brojni intervjui i na kraju završni intervju, posle kog su ocenili da zavređujem ovu titulu. Zaista sam srećna jer zvanje najboljeg edukatora odavno priželjkujem! – kaže Jelena.

Nagrađivanje najboljih edukatora Srbije je mnogo više od individualnog prepoznavanja i isticanja najboljih, navode iz Udruženja. Cilj je da se kroz projekat  društvo osvesti i  da se podsete  učitelji, nastavnici i profesori koliko je njihova profesija i kvalitet u radu važan za celo društvo i budućnost zemlje.

Pored zvanja Najboljeg edukatora Srbije, Jelena će dobiti i ličnu nagradu, kao i nagradu u iznosu od 100.000 dinara, kojom će najverovatnije obezbediti za učionicu laptop i projektor, a možda i objavljivanje knjige.

Svečana dodela nagrada Najboljim edukatorima Srbije biće održana krajem godine u Beogradu.

O učiteljici Jeleni Babić možete čitati i u našem magazinu Topličanka, prvom magazinu za dušu od žene.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime