Prokupčanke među najboljima!

4

Ana Vilimonović, Milica Marjanović i Jelena Stojković imena su prokupačkih srednjoškolki kojima su na svečanom prijemu Fonda za mlade talente Srbije uručene plakete. Ove tri Prokupčanke su među najboljim srednjoškolcima Srbije, pobednicima prestižnih takmičenja u oblasti nauke, sporta i umetnosti tokom 2016. godine. 

Prijem je odžan ispred ulaza u Palatu Srbije, a najboljima su plakete uručili premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Milica Marjanović ovo priznanje dobila je jer je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika „Književna olimpijada“. Na istom takmičenju Jelena Stojković je osvojila drugo mesto, dok je Ana Vilimonović, kao učenica Srednje medicinske škole, bila prva na Republičkom takmičenju iz anatomije.

– Rezultati koji dolaze posle vrednog i dugotrajnog rada naših mladih ljudi treba da budu temelj na kome će se graditi budućnost naše zemlje – rekle su sa osmehom i vidnim zadovoljstvom nagrađene prokupačke učenice.

Sa nagrađenim učenicama na prijemu je bila profesorka srpskog jezika u prokupačkoj Gimnaziji Biljana Radmanović, koja je rekla da je nagrađivanje stiglo na kraju vrednog rada i zalaganja.

– Kad su deca dobra i vredna onda sve bude lakše, ali ne i lako, jer za ovakve uspehe, kakve su oni postigli mora mnogo da se radi i da se uči. Mora knjiga da vam bude najbolji drug – rekla je Radmanovićeva.

Mlade i talentovane Prokupčanke, kojima grad treba da se ponosi, rekle su još i da se nadaju da i ubuduće neće izostati nagrade za uložen trud, rad i izvanredna znanja svih učenika koji postižu odlične rezultate.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime