Ona ima glas anđela!

0

Prokupčanka Marija Petrović (13) zadivi svakog ko je čuje kako peva. A narodne izvorne pesme peva poput anđela. Kada je slušate zatvorenih očiju – teško da možete poverovati da ide u osnovnu školu.

Ljubav prema srpskom folkloru, a pogotovo muzici i pesmama o srpskim junacima i Kosovu Marija neguje odmalena. Veliku podršku ima u svojoj porodici i prijateljima, a često se dogodi da svojim magičnim glasom iznenadi i počasti prolaznike kada na terasi održi, kako kaže, svoj „mali koncert“.

– Uglavnom volim da pevam stare narodne izvorne pesme, želim da uspem u tome, ali i ne maštam toliko, jer znam da moram dosta da se trudim da bih ostvarila ono što zaista želim. Nije mi isto kada pevam narodne i zabavne pesme, kad pevam zabavne pesme ne osetim se srećno, strah me je da ne pogrešim nešto. Skroz je drugačije kada pevam narodne pesme, sigurna sam,i mogu da pustim svoj glas i da pevam onako kako ja mislim da treba da pevam. – priča trinaestogodišnja Marija.

Učestvovala je na mnogim takmičenjima, između ostalog okušala je sreću na audiciji za emisiju „Neki novi klinci“, kada je shvatila da je narodna izvorna muzika definitivno ono što joj najviše leži. Kao učenica OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ veliku podršku imala je u nastavnici muzičke kulture Gordani Milojić.

– Podrška mi je bila nastavnica, kada pogrešim uvek bi me ispravila. Nažalost, ona više nije sa nam. Ali nisam odustala, pevam u njenu čast i trudiću se da uspem – kaže ova devojčica.

Marija se nada da će za njen glas čuti svi,da bi stare ljude vratila u mladost, a mlade ljude podigla porukom da sačuvaju uspomenu na svoje pretke, da se ne zaboravi ko smo.

Poslušajte kako Marija peva svoju omiljenu pesmu “Junaci sa Košara”.

Posted by Dženet Džekson on Friday, August 24, 2018

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime