Prokuplje: 39 osoba pozitivno na korona virus

0

U toku jučerašnjeg dana, u kovid prijemno-trijažnim ambulantama u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje, pregledano je 102 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Кovid -19.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice ”Dr Aleksa Savić”, hospitalizovano je 37 pacijenata sa bronhopneumonijom, sa teritorije Topličkog okruga. Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata, 28 je pozitivno na Кovid -19. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom.

Na kiseoničkoj potpori na odeljenju se trenutno nalaze 19 pacijenta. U toku jučerašnjeg dana, jedan pacijent zaražen ovim virusom preminuo je u kovid odeljenju.

U kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja, u poslednja 24 sata, pregledano je 180 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom pod sumnjom na Кovid -19, saopštili su danas iz ove zdravstvene ustanove. Na dalje ispitivanje i lečenje u prokupačku bolnicu „Dr Aleksa Savić“, upućeno je pet pacijenata, dok je 17 poslato u kućnu izolaciju, zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakšeg oblika bolesti izazvanih virusom Кovid -19.

U toku jučerašnjeg dana u ovoj zdravstvenoj ustanovi, testirano je 138 osoba, od kojih je 39 pozitivno na virus Кovid -19.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime