Asfaltira se put u Donjoj Trnavi

1

Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović sa saradnicima, obišli radove na asfaltiranju puta u selu Donja Trnava.

U ovom selu, koje ima više od 1600 stanovnika, radovi na putu počeli su pre 10 dana. Nakon pripreme terena, nasipanja rizlom, ravnanja, postavljanja ivičnjaka i iskopa propusnih kanala, put je dobio i asfalt.

– Da se asfaltira ova ulica, izabrali su sami meštani. Jedan od prioritetnih zadataka lokalne samouprave, jeste da se i u seoskim sredinama, sa većim brojem stanovnika i mladih, stvore približni uslovi života kao i u samom gradu. Zbog toga se u prethodnom periodu dosta radilo po okolnim selima, izjavio je Simonović i dodao da Donja Trnava ima dosta stanovnika, od toga veliki broj mladih i dece.

Prema njegovim rečima, iz gradskog budžeta za asfaltiranje ove ulice, u dužini od 550 metara, izdvojeno je 7,8 miliona dinara.

– Do kraja godine, planirano je i asfaltiranje ulica u Babinom Potoku i Donjoj Stražavi, seoskim sredinama u kojima živi veliki broj stanovnika, kaže Simonović i naglašava da lokalna samouprava, sva obećanja data u neposrednim razgovorima sa meštanima prokupačkih sela, u potpunosti ispuni.

Simonović je u razgovoru sa meštanima sela napomenuo da lokalna samouprava ulaže velike napore i sredstva da se podigne nivo života i rada u seoskim sredinama, kako bi se zadržali mladi, odnosno zaustavila migracija.

 

1 KOMENTAR

  1. Kada će se asfaltirati zaostali deo ul Save Kovačevića od broja 21 do broja 27 u dužini oko 50 m i na tom delu ulice uvesti ulična rasveta .Da li jedino mi u celom gradu godinama da gazimo po blatu i da tumaramo po mraku…pitanje za gospodu iz Opštine …

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime