Bez vanredne situacije u Prokuplju zbog snega

0

Na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije razmatrana je situacija na teritoriji grada Prokuplja nakon velikih snežnih padavina u protekla dva dana.

Visina snega, koji je padao u sredu i četvrtak, u centru grada iznosila je 40, a u planinskim predelima više od 50 centimetara, ali su ekipe stalno bile na terenu i čistile ulice.

– Zahvaljujući blagovremeno obavljenim pripremama za održavanje puteva u toku zime, dežurne ekipe Javno-komunalnog preduzeća „Hameum“ očistile su sve putne pravce u gradu, izjavio je komandant Štaba za vanredne situacije Aleksandar Simonović i dodao da većih zastoja tokom snežnih padavina u saobraćaju nije bilo.

Razmatrajući situaciju na seoskom području, istaknuto je da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i da će svi putni pravci u podjastrebačkim selima, u selima koja gravitiraju oko Žitnog Potoka i Tovrljana biti u potpunosti očišćeni i prohodni za saobraćaj tokom sutrašnjeg dana.

Putni pravac Prokuplje-Beli Кamen-Žitni Potok trenutno nije prohodan, ali ovu deonicu puta čisti PZP.

– Znajući prioritete rada Preduzeća za puteve, zamolili smo firmu „Mandić kop“ da tokom dana osposobi i ovu deonicu puta, kako bi žitelji ovih sela mogli nesmetano da prolaze, rekao je Simonović i naglasio da će se, nakon čišćenja snega sa glavnih putnih pravaca, krenuti i sa čišćenjem sporednih i bočnih ulica i puteva.

Tokom snežih padavina, na ulicama su bačene 24 tone soli i tri kubika rizle.

Direktor JКP „Hameum“, Predrag Jovićević, članove Štaba je informisao o aktivnostima koje su radnici ovog preduzeća preduzimali tokom snežnih padavina.

– Zahvaljujući izuzetnom zalaganju i neprekidnom radu dežurnih ekipa, kao i adekvatno obavljenim pripremama za zimsku sezonu, svi putni pravci, i pored velikih snežnih padavina, bili su prohodni. Sva rapoloživa mehanizacija i ljudi su i dalje na terenu, kako bi se očistile sporedne i bočne ulice, izjavio je Jovićević i dodao da će plato, na kojem će se održati koncert i građani Prokuplja dočekati pravoslavnu Novu godinu, tokom sutrašnjeg dana biti očišćen.

U ovom javnom preduzeću, narednih dana biće dopremljene dodatne 24 tone soli i šest kubika rizle.

Кomandant štaba Simonović naglasio je da su tokom snežnih padavina sve škole, obdaništa, Dom zdravlja, Bolnica, Dom za negu i smeštaj starih lica, Dom učenika srednjih škola i druge ustanove i institucije radile bez prekida.

On se zahvalio svim subjektima, a naročito radnicima JКP „Hameum“, koji su svojim angažovanjem doprineli da građani mogu da obavljaju svoje svakodnevne poslove.

Sagledavajući celokupnu situaciju na terenu, članovi Štaba za vanredne situacije zaključili su da nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije u gradu Prokuplju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime