Brojni Prokupčani dočekali Srpsku u centru grada

0

I ove godine je Grad Prokuplje, za svoje sugrađane, tradicionalno na Trgu Topličkih junaka, organizovao doček srpske Nove godine. Oko 4000 Prokupčana srpsku Novu je dočekalo na Trgu, a kako kaže gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, nikada više ljudi nije bilo nego ove godine.

– To znači da nismo pogrešili u izboru izvođača. Bilo je i starih i mladih, drago mi je da su naši sugrađani uživali, a posebno mi je drago što nije bilo nikakvih incidenata, istakao je Simonović.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru je započet nastupom pevačke grupe „Melisa“. Posle nje, na veliku radost najmlađih, nastupio je poznati reper Cobi, inače rodom iz Prokuplja.

Oko 22.30 sati, rok grupa „Кerber“ krenula je sa izvođenjem svojih dobro poznatih hitova, kojima je građanima Prokuplja i čestitala Novu godinu, uz tradicionalni vatromet, koji je ove godine bio posebno raskošan i veličanstven.

Publika, koja je sa velikom pažnjom ispratila sve nastupe i sa izvođačima pevala hitove, imala je samo reči hvale za organizatora, posebno za izbor muzičara.

Da sve protekne lepo i da se svi osećaju baš kao kod svojih kuća, organizatoru Gradu Prokuplju i ustanovama kulture, pomogli su brojni prijatelji, među kojima su bili Vojska Srbje, mesara „Biftek“ i „Dakom“, pekara „Paša“, zatim Dom učenika srednjih škola, Srednja poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ i Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime