Prokuplje čeka investitore na 22 hektara

0

Na današnjoj sednici Opštinskog veća razmatrane su i usvojene veoma važne odluke, od kojih je predsednik Opštine Prokuplje, Aleksandar Simonović kao najvažniju odluku izdvojio predlog Vladi Republike Srbije za prenos prava javne svojine Opštini Prokuplje parcele pored fabrike“ Hisar“ u Prokuplju.

– Uputili smo predlog Vladi Republike Srbije u kojem tražimo da se iz svojine Republike Srbije prenese u svojinu Opštine Prokuplje zemljište koje je Planom detaljne regulacije predviđeno za formiranje Privredne zone. Radi se o parcelama pored fabrike „ Hisar na magistralnom putu Niš-Priština, koje planiramo da uz pomoć Vlade Republike Srbije potpuno opremimo i ponudimo investitorima, kazao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Razmatrajući ovu odluku, većnik Milan Aranđelović je istakao da će 22 hektara kolika je površina pomenutih parcela, biti na raspolaganju investitorima, što je veoma važno za opštinu Prokuplje, jer je to šansa za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here