PROKUPLJE CEO JEDAN DAN BEZ AUTOMOBILA

0
prokuplje-dan-bez-automobila

Akcija „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“, koju sprovodi Stalna konferencija gradova i opština, u Prokuplju će biti organizovana u petak, 20. septembra.

Grad Prokuplje je uzeo učešće u ovoj akciji, i u tom smislu poziva građane i sve zaposlene da pomenutog dana, umesto automobila, koriste neko drugo prevozno sredstvo, javni prevoz, bicikl ili da na posao idu pešice.

Manifestacija Evropska nedelja mobilnosti sprovodi se u cilju promocije alternativnih vidova saobraćaja u odnosu na automobilski. Tokom ove nedelje, lokalne samouprave su pozvane da primene neke od mera održive urbane mobilnosti, kao što su zatvaranje delova saobraćajnica za motorni saobraćaj, proširenje pešačkih zona, uvođenje zona usporenog saobraćaja i slično. To je takođe prilika da se uvedu trajne mere koje povećavaju inkluzivnost gradova, za sve stanovnike koji imaju poteškoće u  kretanju (korisnici invalidskih kolica, starije osobe, majke sa decom u kolicima).

Tema kampanje je bezbedno pešačenje i bicikliranje, te se tako ovogodišnja manifestacija i obeležava pod sloganom “Pešačite sa nama“.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime