Prokuplje dobija novu industrijsku zonu

6

Nova industrijska zona je jedan od vodećih ciljeva lokalne samouprave za 2017. godinu. Već se pristupa ostvarivanju plana, a jedan od bitnih koraka je i obezbeđivanje zemljišta. Narodni poslanik Darko Laketić i predsednik opštine Aleksandar Simonović  u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem  još jednom potvrdili da će Opština Prokuplje uskoro postati vlasnik zemljišta kod fabrike „Hissar“.

Kako saznajemo, znatno veći i za privrednu zonu pogodniji deo parcele, od ukupno 22 hektara koliko trenutno koristi Uprava za zavodske sankcije, ubrzo će biti na raspolaganju Opštini. Predstavnici Ministarstva pravde iz Uprave za zavodske sankcije već su na terenu obišli zemljište na lokaciji koje im je Opština ponudila u zamenu, tako da za sada sve ide u dobrom smeru.

Lokalno rukovodstvo je u međuvremenu obezbedilo idejno rešenje i projekat privredne zone, vlastitim kadrovima i sredstvima. Nova, potpuno opremljena industrijska zona, po oceni premijerovih stručnih saradnika, koštaće između 250 i 300 miliona dinara.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić još jednom je potvrdio da će Republika izdvojiti sredstva za ovu namenu, jer jedan od prioriteta mora da bude razvoj opština na jugu Srbije, u prvom redu onih čija se rukovodstva ističu izuzetno aktivnim i odgovornim odnosom prema svojim građanima.

U toku su i pregovori sa investitorom koji bi u Prokuplju ove godine zaposlio 250, a naredne tri ukupno 1000 radnika. Kako saznajemo pregovori bi trebali uskoro da se uspešno realizuju.

Više vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

6 KOMENTARA

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here