Prokuplje dobija novu pijacu i još jedan most

1

Ministarstvo  privrede Republike Srbije i Opština Prokuplje izdvojili su  oko milion dinara za izradu projekta i projektne dokumentacije za most na Stražavačkoj reci koji će povezivati  ulice Veljka Vlahovića i Kopaoničku  sa novom pijacom  u Prokuplju.

Radi se o mostu koji će biti važna spona između prostora  namenjenog izgradnji  Gradske pijace sa naseljima u okolini što će doprineti  unapređenju i razvoju saobraćajne infrastrukture u najurbanijem delu Prokuplja, saopštava Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

Uređenje nove  pijace i saobraćajno povezivanje sa okolnim naseljima značajno će poboljšati kvalitet života građana Prokuplja što predstavlja prioritet lokalne samouprave. U tom cilju  završena je izrada dokumentacije za  pristupnu saobraćajnicu sa magistralnog puta, a u toku je završna faza izrade tehničke dokumentacije za izgradnju savremenog pijačnog kompleksa koji će se sastojati od nekoliko objekata, upravne zgrade i 15 poslovnih jedinica sa sanitarnim blokovima – kažu iz Opštine.

Most će biti izgrađen od armiranog betona odgovarajuće širine i na njemu će se  odvijati dvosmerni putnički, biciklistički i pešački saobraćaj.

Ovaj projekat realizuje se u okviru Mera sufinansiranja jedinica lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije  Ministarstva privrede Republike Srbije. Opština Prokuplje objavila je javni poziv za izbor projektantskog biroa i  veoma brzo nakon toga  krenuće se sa  izradom projektno-tehničke dokumentacije.

 

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime