Prokuplje dobija obnovljeni košarkaški teren!

2

U društveno odgovornoj akciji kompanije MOZZART „Sto terena za jednu igru“ obnavlja  se i košarkaški teren u Prokuplju. Igralište u Poštanskoj ulici odavno važi za omiljeno sastajalište najboljih prokupačkih košarkaša, a uskoro će dobiti novi izgled. Na zahtev građana obnovljeni teren nosiće ime Tomislava Đorđevića, sportskog radnika koji je u gradu kraj Toplice najviše doprineo razvoju igre pod obručima, prenosi mozzartsport.com.

Svečano otvaranje košarkaškog terena obnovljenog u okviru ove akcije biće u utorak 1. avgusta u 18h, kada će teren otvoriti sin Tomice Đorđevića i poznati prokupački košarkaši Dragan Labović Petar Rakićević. 

Titulu najuspešnijeg košarkaškog stručnjaka u Prokuplju Tomica Đorđević zaslužio je nakon šest decenija rada u košarci. Basket je zavoleo još kao mladić, kada je nastupao za košarkaški klub Topličanin. Igračku karijeru zamenio je trenerskom, a njegov uspeh se ogleda u formiranju mlađih košarkaša i razvoju velikog broja talenata. Do poslednjih dana Tomica je bio na košarkaškim terenima pružajući podršku prokupačkim košarkašima sa željom da sport u koji je on uložio svoj život bude svetla tačka Prokuplja.

Izvor: mozzartsport.com

 

2 KOMENTARA

  1. Košarkaški klub se kolko se ja sećam (imam oko pola veka zivota)i kad sam ja u njemu trenirao zvao Milan Toplica.Čisto da mladji narastaji znaju
    .Goran Đurđija

    • I ja sam trenirao u klubu pod imenom Milan Toplica ali je on nosio ime Toplicanina pre toga.Posle toga je ime bilo Prokupac pa Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime