Prokuplje dobija pogačijadu

1
prokuplje pogačijada

PROKUPLJE: Na inicijativu profesora Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ ovog proleća Prokuplje dobija svoju pogačijadu. To je prva manifestacija ovog tipa u školi i gradu.

Pogačijada je zajednička zamisao profesora prehrambene grupe predmeta u školi.

– Naši učenici godinama učestvuju i osvajaju nagrade na manifestacijama ovog tipa širom Srbije. Jednostavno je došao trenutak da poučeni tim iskustvima i mi kao škola organizujemo nešto nesvakidašnje, ne samo za učenike, već i za naše sugrađane. Ideja je da kroz takmičarski deo učenici pokažu stečena znanja i svoja umeća, ali i da Prokupčani uživaju u zanimljivoj i pre svega ukusnoj izložbi – rečeno nam je u aktivu tehnologa škole.

Na pogačijadi će se ocenjivati izgled pogače, ali i učeničke veštine prezentacije proizvoda, tako da građane očekuju bogato postavljene trpeze. Iako nije običaj da se ocenjuje ukus, posetioci će svakako imati tu privilegiju da nešto od peciva i probaju. Iz škole kažu da je u narednim godinama u planu da se u okviru manifestacije realizuje i takmičarski deo za građane. Ovog puta, međutim, Prokupčani će biti u ulozi posmatrača i degustatora.

Detalji i program manifestacije biće poznati uskoro, a sva je prilika da će svoju prvu pogačijadu Prokuplje dobiti početkom maja.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here