Prokuplje dočekalo “Anu” – premijera u četvrtak

0
Foto: Vladan Milutinović Car, Dom kulture

Dom kulture Prokuplje i Amatersko pozorište “Hranislav Dragutinović” najavljuju premijeru predstave “Ana je čekala” za četvrtak 28. septembar u 20h. 

Predstavu “Ana je čekala”, prema tekstu Srbijanke Stanković, režirala je Tijana Petrović, koja u komadu tumači i jednu od glavnih uloga.

– Uživala sam u celom procesu. Režiranje ovog komada je bilo posebno iskustvo, a tome je doprinela i saradnja sa Srbijankom. Rad sa tekstopiscem u velikoj meri olakšava posao, ali je donekle i pritisak. Verujem da će se konačni rezultat svideti publici. Ovo je jedan moderan dramski tekst, koji naginje ka avangardi i otvara pitanja o umetnosti, kao i pitanja umetnosti u umetnosti – kaže rediteljka Tijana Petrović.

Uloge u predstavi tumače Nemanja Tonić, Anastasija Cvijanović, Tijana Petrović, Predrag Slavković, Ivica Ilić, Ljiljana Ilić, Danijela Stević, Jelena Lukić i Srđan Baktijarević. Scenografiju za predstavu je uradio Milan Ilić Trša, a muziku napisao Dejan Jovičić Šuca. Majstor svetla je Dragan Babić, dok je za kostime i šminku zadužena Danijela Stević.

Predstava počinje u 20h, a iz Doma kulture poručuju da je zbog velikog interesovanja rezervacija karata obavezna. Karte možete rezervisati na pozivom na broj telefona 027/324-370.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime