Fudbaleri Topličanina pokazali humanost

0

Ovogodišnja, sedma po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovao Zavod za transfuziju krvi iz Niša u saradnji sa Crvenim krstom u Prokuplju i Domom kulture, ostaće zabeležena po tome što su svoju dragocenu tečnost dali i fudbaleri Topličanina.

Doktor niškog Zavoda za transfuziju krvi, Predrag Đorđević, izjavio je da je izuzetno zadovoljan organizacijom akcije i odzivom Prokupčana.

– Odlična organizacija i dobar odziv građana, a posebno mladih, je nešto što me oduševilo. Osim sportista, svoju dragocenu tečnost, po prvi put, dalo je i nekoliko učenika završnih razreda Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“, rekao je on i dodao da niški Zavod za transfuziju krvi u narednom periodu želi da uspostavi kontakt sa menadžmentom kompanije “Leoni”, kako bi se akcije dobrovoljnog davanja krvi organizovale i u krugu ove renomirane svetske firme.

Sekretar Crvenog krsta u Prokuplju, Dragan Subotić, kaže da je tokom trajanja akcije, krv dalo 60 Prokupčana.

– Zahvalio bih se svim sugrađanima koji su se odazvali ovoj akciji, a posebno fudbalerima Topličanina, koji su položili ispit iz humanosti, rekao je on i istakao veliku ulogu volontera u organizaciji i sprovođenju akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here