Izložba slika u prokupačkom Domu kulture

0

Tradicionalna „Jesenja izložba slika“ članova Udruženja likovnih stvaralaca Toplice, otvorena je u Domu kulture u Prokuplju.

– Ova izložba, zajedno sa „Prolećnom izložbom“, zauzima važno mesto u programu Doma kulture. Na njoj se ovaj put predstavilo devet umetnika, koji vredno i s puno ljubavi stvaraju u okviru Likovne sekcije, koja postoji i radi u okviru ove ustanove, rekao je slikar i rukovodilac ove sekcije, Milan Ilić.

Izloženo je tridesetak radova u najrazličitijim tehnikama iz različitih oblasti likovne kulture, koje će svi zainteresovani moći da pogledaju u narednih dvadesetak dana.

Na samoj izložbi je prikazan i trominutni film posvećen akademiku Vladimiru Veličkoviću, koji je bio slikar pokreta, jer je slikao beg životinja i ljudi od apokalipse, a njegove slike predstavljaju odraz čovekove borbe za slobodu. Organizatori su naglasili da je jedan deo ove izložbe posvećen i preminulom članu Udruženja likovnih stvaralaca Toplice Milutinu Ristiću.

Ovu tradicionalnu izložbu slika, pesmom o Vladimirovom stvaralaštvu, otvorila je pesnikinja Ivana Đurković i zaokružila još jednom svojom pesmom, posvećenom ostalim slikarima „Danas imam snage i za devet slika“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime