КUD „Abrašević“ upisuje nove članove

0

Кulturno-umetničko društvo „Abrašević“ iz Prokuplja od 3. februara upisuje nove članove u svim starosnim dobima. Zainteresovani ljubitelji folklora i srpske narodne tradicije mogu da se prijave lično u Domu kulture od 14 do 20 sati ili na broj telefona ove ustanove 027/321-002.

Ova folklorna sekcija na vrlo stručan i kvalitetan način radi sa svojim članovima, o čemu svedoče i brojne nagrade koje je КUD „Abrašević“ osvajilo na brojnim takmičenjima i festivalima.

КUD „Abrašević“ je osnovano davne 1910. godine pod nazivom „Pevski zbor Jugbogdan“. Nakon toga, ono se deli na dramsku družinu i pevačko-igraorsko društvo „Jugovići“. Ono 1921. godine za svoje ime određuje ime „Radeničko društvo Abrašević“, pod kojim radi i danas.

КUD „Abrašević“ sada u svom sastavu ima muzičku i folklornu sekciju, koja se sastoji od dečijeg, omladinskog i ansambla veterana. Кroz folklornu sekciju je prošlo na stotine članova, koji su Prokuplje predstavljali svojim raskošnim igračkim talentom na brojnim festivalima u našoj zemlji i inostranstvu. Članovi prokupačkog КUD-a „Abrašević“ kroz druženje i igru nauče dvadesetak spletova iz raznih krajeva naše zemlje, koje s ponosom izvode na nastupima kod nas i u svetu.

Pored koreografija, članovi ovog folkornog ansambla rade i na scenskom postavljanju narodnih običaja. Na savladavanju koraka i postavljanju koreografija sa igračima u ovoj sekciji rade organizator folkornih aktivnosti Goran Denić i dugogodišnji amater i član КUD „Abrašević“ Nebojša Jovanović.

Svoje bogato stvaralačko umeće članovi КUD „Abrašević“ do sada su prikazali na brojnim gostovanjima u Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Austriji, kao i mnogim gradovima u našoj zemlji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime