Drvo Milene Vukajlović

0

Drvo kao elementarni motiv skulptura i crteža kuršumlijske umetnice Milene Vukajlović zapanjilo je Prokupčane na otvaranju izložbe “Struktura energije” u Galeriji “Boža Ilić”.

Birajući drvo za univerzalni motiv, kao nešto što povezuje elemente, vodu, vazduh, zemlju, ova umetnica je rekla da je drvo život i da svi imamo neko omiljeno drvo.

-Želela sam da kartonu dam formu drveta. Da on kao materijal koji ima svoju formu i pređeni put, ponovo doživi rekonstrukciju i postane drvo, onako kako ga ja vidim i osećam. Izloženi radovi su nastali pre dve godine i deo su mog istraživačkog rada. Vezani su za doktorsku dizertaciju na temu „Energija strukturalnih formi“. Bavila sam se najviše teksturom koja možda spada u domen najvećih problema u skulpturi. Nisam zapostavila ni energiju i zanimalo me je na koji način sve ona može da se manifestuje u faktografiji same strukture u teksturi. Linije su te koje su dominantne na mojim radovima, ja sam kroz taj likovni element pokušavala da objasnim neka svoja razmišljanja u vezi sa samom strukturom. To je negde prouzrokovalo i ovu izložbu- rekla je Vukajlovićeva.

Ljubitelji slikarstva izložbu „Struktura energije“ Milene Vukajlović, u Galeriji „Boža Ilić“, mogu da pogledaju narednih dvadesetak dana.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime